FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: HSP traži da Sanader izvijesti o razgovorima s del Ponte

ZAGREB,3. lipnja(Hina) - Saborski Klub HSP-a zatražio je danas, napočetku saborskog zasjedanja, da u Hrvatski sabor tijekom dana dođepremijer Ivo Sanader i izvijesti zastupnike o jučerašnjim razgovorimas glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte.
ZAGREB,3. lipnja(Hina) - Saborski Klub HSP-a zatražio je danas, na početku saborskog zasjedanja, da u Hrvatski sabor tijekom dana dođe premijer Ivo Sanader i izvijesti zastupnike o jučerašnjim razgovorima s glavnom haškom tužiteljicom Carlom del Ponte.

Miroslav Rožić je u ime HSP-ova kluba od predsjednika Sabora Vladimira Šeksa zatražio da zamoli premijera da se obrati zastupnicima, na što je Šeks odgovorio da će ga pozvati.

HSP smatra kako je očito da će mišljenje Carle del Ponte o suradnji Hrvatske s Haškim sudom biti presudno za otpočinjanje pregovora s Europskom unijom, zbog čega je, tvrdi Rožić, nužno da premijer izvijesti Sabor o jučerašnjim razgovorima u Vladi.

Sabor je zatim raspravio Izvješće o radu Nacionalne zaklade za znanost, visoko školstvo i tehnologijski razvoj Hrvatske za prošlu godinu, kojega su podržali svi klubovi.

U Izvješću se navodi da je Zaklada lani učinila velike napore na čvršćoj povezanosti visokog obrazovanja i znanosti, kao i prema konačnom cilju svoga djelovanja - pretvaranja hrvatskog društva iz industrijskog u društvo znanja.

Glavni programi kojima se Zaklada bavila bili su usmjereni prema "priljevu mozgova", potpori reformi visokog obrazovanja (za što je izdvojeno oko šest milijuna kuna), informacijsko-komunikacijskim tehnologijama, zaštiti okoliša, itd.

Sredstva koja zaklada dodjeljuje posebno nadarenim pojedincima i znanstveno-istraživačkim projektima dodjeljuju se isključivo na temelju kvalitetnih programa, i to onih kojima se promiču načela vezana uz ljude, ideje, suradnju i izvrsnost.

Klubovi su pozdravili rad Zaklade, ali i pozvali Vladu da za njezinu djelatnost ubuduće osigura više sredstava, odnosno da, kao što je slučaj u ovoj godini, više ne smanjuje proračunska sredstva za rad Zaklade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙