FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čigoč: priznanja prof. Martinu Schneider-Jacobyju

ČIGOČ, 25. lipnja 2005. (Hina) - Prof. Martinu Schneider-Jacobyju izEuropske zaklade prirodne baštine (EURONATUR) danas su uručenapriznanja za promicanje vrijednosti Lonjskog polja i Čigoča, u okviruproslave 11. obljetnice od kako je ta zaklada proglasila ČigočEuropskim selom roda.
ČIGOČ, 25. lipnja 2005. (Hina) - Prof. Martinu Schneider-Jacobyju iz Europske zaklade prirodne baštine (EURONATUR) danas su uručena priznanja za promicanje vrijednosti Lonjskog polja i Čigoča, u okviru proslave 11. obljetnice od kako je ta zaklada proglasila Čigoč Europskim selom roda.

Županijska komora Sisak, koja obilježava 135. obljetnicu, dodijelila je Schneider-Jacobyju Zlatnu plaketu, regionalno priznanje za posebne zasluge u promicanju vrijednosti, ljepota i perspektiva jedinstvenog europskog Parka prirode Lonjsko polje.

Predstavnici Mjesnog odbora Čigoč su tom znanstveniku, kao najzaslužnijem za proglašenje Čigoča Europskim selom roda, predali umjetničku sliku s posavskim motivom.

Današnjoj proslavi nazočni su bili i predstavnici Europskog sela roda Velika Polana iz Slovenije i predstavnici Javnog poduzeća "Park prirode Hutovo blato" Karaotok-Čapljina iz Bosne i Hercegovine.

U sklopu obilježavanja obljetnice, održana je tradicionalna biciklijada od Siska do Čigoča u kojoj je sudjelovalo 170 sudionika, gotovo dvostruko više nego prošle godine, a obnovljen je i običaj susreta Posavaca i Moslavaca koji dijele Lonjsko polje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙