FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 30. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

VINKOVCI - Koalicijski sporazum o zajedničkom konstituiranju vlasti u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije potpisali su danas u Vinkovcima predsjedstavnici i županijskih organizacija HDZ-a, HSP-a, HSLS-a i DC-a. Sukladno sporazumu koalicija HDZ-HSP-HSLS-DC imat će većinu, odnosno 23 od ukupno 41 vijećničkog mjesta u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije. Sporazum su potpisali predsjednici županijskih organizacija HDZ-a, HSP-a i HSLS-a Petar Čobanković, Antun Toni Žagar i Mato Stojanović te dopredsjednik vukovarsko-sriejmske organizacije DC-a Petar Kulić.

VUKOVAR - Pedesetak hrvatskih branitelja, sudionika karavane "Da se ne zaboravi - 2.500 kilometara diljem Hrvatske", koja je 26. svibnja krenula iz Zagreba, stigli su jutros u Vukovar. Kod Križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav, sudionici karavane, u kojoj su branitelji iz "Podravke" i INA Naftaplina, susreli su se sa sudionicima osmodnevne veslačke regate od Botova do Vukovara rijekama Dravom i Dunavom. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Križa za slobodnu Hrvatsku, branitelji su odali počast poginulima u obrani Vukovara od srpske agresije tijekom Domovinskog rata, a potom su posjetili vukovarsku Opću bolnicu.

ZAGREB - Nakladnička kuća Mozaik knjiga upravo je objavila knjigu pape Benedikta XVI. "Sol zemlje - Kršćanstvo i Katolička crkva na prijelazu stoljeća", izvijestili su danas iz Mozaika. Knjiga je zapravo intervju kojeg je s papom Benediktom XVI. vodio njemački novinar Peter Seewald. Gotovo polovicu knjige sadrže odgovori na pitanja o samoj osobi Josepha Ratzingera. Drugi dio posvećen je problemima Katoličke crkve i njezinoj svojevrsnoj krizi danas, dok posljednji, treći dio, donosi papine izjave o Crkvi na početku novog tisućljeća.

ZAGREB - Višestruko međunarodno nagrađivan film redatelja i scenarista Zrinka Ogreste "Tu", sudjelovat će od 7. do 12 lipnja na prestižnom Međunarodnom festivalu filmskih asocijacija, u talijanskom Reggio Calabria, priopćeno je danas iz Inter filma. Festival organizira međunarodna filmska udruga The International Federation of Film Societies (IFFS), koja je osnovana 1947. na festivalu u Cannesu, a okuplja 50-tak nacionalnih filmskih udruga s ciljem promocije, edukacije i popularizacije filma. Hrvatsku na IFFS predstavlja Hrvatski filmski savez.

ZAGREB - Istražujući smrt konobara koji se predozirao u jednom kafiću u središtu grada policija je u automobilu 25-godišnjeg Turčina, s kojim je konobar dovezen u Hitnu pomoć, pronašla 25 grama heroina, deset tableta heptanona i metalnu žlicu s tragovima droga, izvijestila je policija. Turski državljanin potom je uhićen i prepraćen istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, a policija je protiv njega uz kaznenu podnijela i prekršajnu prijavu za zlouporabu droga. Mladi konobar preminuo je nakon što je s Turčinom u lokalu gdje je radio intravenozno konzumirao heroin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙