FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanost u Splitu za Dan državnosti

SPLIT, 24. lipnja 2005. (Hina) - Zajedničkom svečanom sjednicomSkupštine Splitsko-dalmatinske županije i Gradskog vijeća danas je uSplitu svečano obilježen blagdan Dan državnosti, 25. lipnja.
SPLIT, 24. lipnja 2005. (Hina) - Zajedničkom svečanom sjednicom Skupštine Splitsko-dalmatinske županije i Gradskog vijeća danas je u Splitu svečano obilježen blagdan Dan državnosti, 25. lipnja.

Na svečanoj sjednici u vili "Dalmaciji", kojoj su nazočili predstavnici vojske, policije, Crkve, ministar zdravstva Neven Ljubičić, splitski konzularni zbor i drugi uzvanici, o važnosti Dana državnosti govorili su predsjednik Županijske skupštine Živko Nenadić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Jerkov, župan Ante Sanader i gradonačelnik Zvonimir Puljić.

Svi su istaknuli da je Dan državnosti jedan od najvažnijih nadnevaka hrvatskog naroda koji nije lako stekao svoju državnost. Podsjetili su na žrtve pale za slobodu i samostalnost Republike Hrvatske, istaknuvši "da se od nas danas traži samo rad i zajedništvo kako bismo izgrađivali svoju državu".

Također je ocijenjeno da će se preksutrašnjim otvorenjem autoceste Zagreb - Split ostvario stoljetan san brojnih hrvatskih naraštaja.

Županijska i gradska izaslanstva su prije svečane sjednice položili vijence kod Središnjeg križa na gradskom groblju Lovrincu i na spomen-ploču na splitskoj Pjaci, a u čast Dana državnosti svečano je podignuta hrvatska zastava na vrh Marijana.

Sutra navečer, na sam blagdan, Dan državnosti će se na Rivi proslaviti nizom kulturnih i športskih događaja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙