FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka predsjednika Vlade u povodu Dana Državnosti

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanaderčestitao je danas hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima Dandržavnosti, istaknuvši kako je prije 14 godina povijesnom Deklaracijomo proglašenju suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske stvorenaneovisna, demokratska i slobodna država spremna svoj status potvrditii na međunarodnoj pozornici.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader čestitao je danas hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima Dan državnosti, istaknuvši kako je prije 14 godina povijesnom Deklaracijom o proglašenju suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske stvorena neovisna, demokratska i slobodna država spremna svoj status potvrditi i na međunarodnoj pozornici.

"Nakon toga, 25. lipnja 1991., bili smo suočeni s izazovima nametnuta nam rata, obranom teritorijalnog integriteta i slobode naših građana. U ovim trenutcima prisjećamo se hrabrosti, snage i požrtvovnosti hrvatskih branitelja koji su osigurali slobodnu i samostalnu Hrvatsku. Hrvatska, moderna i europska država, na svome međunarodnome putu potvrdila je svoj status priznata člana međunarodne obitelji i pouzdana partnera drugim državama i narodima", stoji u čestitki.

"Hrvatsku, naslijeđenu od predaka i posuđenu od potomaka, spajamo sutra isto tako povijesnom i dugo očekivanom autocestom Zagreb - Split. Ostvarili smo time san prethodnih naraštaja, a onim budućim ostavljamo trajno povezan, i gospodarski i zemljopisno, hrvatski sjever i jug", kaže Sanader.

"U današnjoj demokratskoj Hrvatskoj svim hrvatskim građanima osigurana su prava, a stabilnost sustava jamči nam spremnost za suočavanje s izazovima budućnosti. Hrvatska je zemlja kandidat za članstvo u Europskoj uniji, a procesima prilagodbe našeg zakonodavstva te prihvaćanjem europskih standarda i na ostalim poljima života, naš, sada već siguran, cilj postaje nam sve bližim. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno hrvatskom narodu i svim hrvatskim građanima čestitam Dan državnosti", stoji u čestitki predsjednika Vlade Ive Sanadera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙