FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predavanje o temi "Vukovarska bitka"

VUKOVAR, 24. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu proslave Dana državnosti,kojim se sutra u Vukovaru drugi put obilježava svršetak vojneizobrazbe polaznika svih škola i učilišta za Oružane snage RH, danassu u vukovarskoj četvrti Borovu naselju brigadiri Ivica Valentić iZdenko Čuljak održali predavanje "Vukovarska bitka".
VUKOVAR, 24. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu proslave Dana državnosti, kojim se sutra u Vukovaru drugi put obilježava svršetak vojne izobrazbe polaznika svih škola i učilišta za Oružane snage RH, danas su u vukovarskoj četvrti Borovu naselju brigadiri Ivica Valentić i Zdenko Čuljak održali predavanje "Vukovarska bitka".

Riječ je o temi koja se bavi Domovinskim ratom 1991., a polaznicima nudi širi okvir događaja u istočnoj Slavoniji, posebno o "operaciji Vukovar". Ta se tema obrađuje u sklopu redovita plana i programa svih vojnih škola i sastavni je dio školovanja i promocije polaznika Ratne škole, Zapovjedno-stožerne, časničke i dočasničke škole.

Nakon predavanja polaznici vojnih škola Oružanih snaga položili su vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Spomen-obilježju na Ovčari.

Podno Spomen-obilježja na Memorijalnom groblju u Vukovaru vijenac su položili izaslanstva Ministarstva obrane, polaznici svih vojnih škola, vukovarsko-srijemske Policijske uprave, Županije, grada Vukovara i županijske koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Zapovjedno-stožerne škole "Blage Zadre" te članovi obitelji generala Zadre položili su vijenac na njegov grob.

Mimohodom oko Središnjeg križa na Memorijalnom groblju 446 polaznika vojnih škola odalo je počast svim poginulim u Domovinskom ratu.

Na nogometnom igralištu u Borovu naselju popodne će nogometnu utakmicu odigrati vrste MORH-a i HVIDR-e. Zatim će izaslanstvo polaznika sudjelovati na procesiji sv. Bone, zaštitnika Vukovara, od Hrvatskoga veslačkog kluba na Dunavu, ulicama grada do župne crkve sv. Filipa i Jakova u kojoj će svečanu večernju molitvu predvoditi vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac.

Središnja proslava Dana državnosti na rasporedu je sutra u Vukovaru, a nazočit će joj predsjednik Stjepan Mesić, a po najavama i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i premijer Ivo Sanader.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙