FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski veleposlanik u BiH priredio primanje u povodu Dana državnosti

SARAJEVO,21. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Bosni iHercegovini Josip Vrbošić priredio je u u utorak u Sarajevu primanje upovodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske kojemu je bilonazočno više od tisuću uzvanika iz političkog, javnog i kulturnogživot u BiH kao i brojni predstavnici diplomatskog zbora akreditiraniu toj zemlji, uključujući i Visokog predstavnika Paddyja Ashdowna.
SARAJEVO,21. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Josip Vrbošić priredio je u u utorak u Sarajevu primanje u povodu obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske kojemu je bilo nazočno više od tisuću uzvanika iz političkog, javnog i kulturnog život u BiH kao i brojni predstavnici diplomatskog zbora akreditirani u toj zemlji, uključujući i Visokog predstavnika Paddyja Ashdowna.

Veleposlanik Vrbošić koji je ujedno i doajen diplomatskog zbora u BiH u prigodnom je govoru istaknuo činjenicu kako je Hrvatska od proglašenja neovisnosti prije četrnaest godina, unatoč svim kušnjama, postala stabilna i demokratska zemlja koja ima ozbiljne ambicije postati ravopravnim članom europske obitelji naroda.

Vrbošić je ovu prigodu iskoristio kako bi podsjetio i na sve uspjehe što ih je Hrvatska ostvarila u proteklom razdoblju a ujedno je promovirao hrvatski turizam pozivajući nazočne da predstojeće ljetno razdoblje svakako iskoriste za boravak na hrvatskoj obali.

Ovogodišnje obilježavanje dana hrvatske državnosti u BiH pratili ponovno su pratili i dani hrvatske kulture, ove godine još kvaliteniji nego prethodnih.

Publika u Sarajevu i drugim gradovima u unutrašnjosti BiH imala je priliku vidjeti kvalitetne izložbe i kazališne te baletne predstave te poslušati brojne koncerte.

Uz HNK iz Osijeka, Zagrebačko kazalište lutaka i balet HNK Zagreb u BiH je gostovao i najveći živi hrvatski pjesnik Dragutin Tadijanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙