FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predsjednik Mesić čestitao Dan državnosti

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesićčestitao je danas hrvatskim građanima Dan državnosti, 25. lipnja,podsjetivši kako je to temeljni kamen suvremene neovisne hrvatskedržave i važan povijesni datum, kad je Hrvatski sabor prije 14 godinadonio odluku o samostalnosti Republike Hrvatske.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik države Stjepan Mesić čestitao je danas hrvatskim građanima Dan državnosti, 25. lipnja, podsjetivši kako je to temeljni kamen suvremene neovisne hrvatske države i važan povijesni datum, kad je Hrvatski sabor prije 14 godina donio odluku o samostalnosti Republike Hrvatske.

"Danas, kad, poput većine drugih naroda, živimo u svojoj samostalnoj i slobodnoj državi, zahvalni prethodnicima, okrenuti smo prije svega ciljevima i zadaćama što nam ih postavlja naše vrijeme. Na prvome mjestu to je potreba da se Hrvatska i dalje razvija kao zemlja demokracije, manjinskih, vjerskih i svih drugih ljudskih prava i sloboda, kao zemlja slobodnoga poduzetništva, ali i socijalne pravde, političkih sloboda i političke stabilnosti", stoji u čestitki.

"Imajući u vidu željeni početak pregovora s Europskom unijom, važno je da i dalje provodimo potrebne reforme državne uprave i pravosudnog sustava, jačajući uz to sudjelovanje građana u javnome životu, kako bismo što prije i što više bili spremni za početak tih pregovora. Tomu valja dodati pojačan napor za brži gospodarski razvoj, rast zaposlenosti i životnog standarda, uza stalnu skrb o socijalno najugroženijim dijelovima društva", poručio je predsjednik Mesić.

"Hrvatska ima prirodne mogućnosti, sve bolju prometnu infrastrukturu, sada s dovršenom kralješnicom, autocestom Zagreb - Split, i najvažnije: ima mlade, obrazovane i osposobljene ljude za razvojne pothvate što ih traži naše vrijeme. Budemo li znali biti otvoreni dobrim iskustvima drugih i ujedno sposobni očuvati svoju baštinu, iskoristiti razvojne potencijale, možemo reći da smo na najbolji način vrjednovali napore i žrtve prethodnih naraštaja, ostvarujući ono čemu su se nadali i u što su vjerovali", dodao je Mesić

"Svim građankama i građanima Republike Hrvatske srdačno čestitam Dan državnosti", stoji u čestitki predsjednika Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙