FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić odlikovao zaslužne pojedince i institucije

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - U povodu Dana državnosti predsjednikRepublike Stjepan Mesić odlikovao je danas 12 zaslužnih pojedinaca, asedam institucija i tvrtki nagradio je poveljom Republike Hrvatske.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - U povodu Dana državnosti predsjednik Republike Stjepan Mesić odlikovao je danas 12 zaslužnih pojedinaca, a sedam institucija i tvrtki nagradio je poveljom Republike Hrvatske.

Redom kneza Branimira s ogrlicom posmrtno je odlikovan Krešimir Ćosić, a odlikovanje je preuzela njegova supruga Ljerka. Isto odličje dodijeljeno je i Josipu Tabaku, dok su Karlo Grenc, Pavao Roca i Josip Silić odlikovani redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.

Red Danice hrvatske s likom Franje Bučara dobili su Antun Grego i Željka Orehovec, a Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski Antun Cvek, Žarko Kraljević i Helmut Lechner.

Vinko Morović odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića, a Željko Lukina Redom hrvatskog pletera.

Povelju Republike Hrvatske dobili su Muzej za umjetnost i obrt, Šibenska narodna glazba, Hrvatska knjižnica za slijepe, Hrvatski glazbeno-scenski festival "Osorske glazbene večeri", Hrvatska gorska služba spašavanja, Atlantska plovidba i Muzej Marton.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙