FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vukovaru središnja proslava Dana državnosti

VUKOVAR, , 23. lipnja 2005. (Hina) - Središnja proslava Dana državnostiodržat će se 25. lipnja u vojarni u Vukovaru, a nazočit će jojpredsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga StjepanMesić, prema najavama i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, tepredsjednik Vlade Ivo Sanader.
VUKOVAR, , 23. lipnja 2005. (Hina) - Središnja proslava Dana državnosti održat će se 25. lipnja u vojarni u Vukovaru, a nazočit će joj predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić, prema najavama i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, te predsjednik Vlade Ivo Sanader.

U povodu državnog blagdana u Vukovaru će se u petak i subotu po drugi puta obilježiti i završetak vojne izobrazbe polaznika svih škola i učilišta za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Središnjoj proslavi nazočit će i ministar obrane Berislav Rončević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Josip Lucić te drugi visoki državni i vojni dužnosnici.

Tijekom proslave bit će promovirano 446 polaznika svih vojnih škola, među kojima će biti i šest kadeta - pilota. Dekan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu uručit će im diplome o stjecanju zvanja pilota, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane letački znak, a Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga prvi časnički čin (poručnika).

Vrhovni zapovjednik promovirat će i 13 polaznika sedmoga naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Polaznicima ratne škole bit će uručene diplome, a kao znamen na završetak najvišega oblika vojne izobrazbe hrvatskim Oružanim snagama bit će im dodijeljen zlatni prsten i drugi darovi.

Osim diploma i nagrada najboljim polaznicima škola bit će uručene nagrade i pohvale ministra obrane, načelnika Glavnog stožera, te zapovjednika grana Oružanih snaga.

O svim zbivanjima vezanim za proslavu Dana državnosti danas je u vukovarskom hotelu "Lav" održana konferencija za novinare. Na njoj su govorili zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski", general bojnik Mirko Šundov, zapovjednik Trećeg korpusa Hrvatske kopnene vojske, brigadni general Zvonko Peternel, te načelnik Uprave za obuku i školstvo Glavnog stožera Oružanih snaga brigadni general Drago Matanović.

Obilježavanje završetka vojne izobrazbe provest će se nizom aktivnosti u suradnji s Vukovarsko-srijemskom županijom, Poglavarstvom grada Vukovara i Franjevačkim samostanom Vukovar.

Sutra, 24. lipnja u kino dvorani u Borovu naselju bit će predstavljanje "Vukovarske bitke", a nakon toga polaznici vojnih škola položit će vijenac na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Spomen-obilježju Ovčara.

Poslijepodne će se na nogometnom igralištu u Borovu naselju održati športski susreti ekipa MORH-a i HVIDRE, a zatim će izaslanstvo polaznika vojnih škola sudjelovati u procesiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙