FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čestitka predsjednika Hrvatskog sabora V. Šeksa za Dan državnosti

ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora VladimirŠeks danas je hrvatskim građanima uputio čestitku u povodu Danadržavnosti.
ZAGREB, 23. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je hrvatskim građanima uputio čestitku u povodu Dana državnosti.

Obilježavajući 25. lipnja, Dan državnosti Republike Hrvatske, s ponosom i dostojanstvom se prisjećamo toga datuma 1991., kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske. To je datum koji zauzima ključno mjesto u povijesti hrvatske državnosti i predstavlja prekretnicu na putu prema suverenosti, samostalnosti, međunarodnoj afirmaciji i teritorijalnoj cjelovitosti Republike Hrvatske, navodi predsjednik Hrvatskog sabora.

Dodaje da se proslavljajući Dan državnosti s istinskim osjećajima prisjećamo svih sudionika tih presudnih zbivanja naše povijesti, svih naših branitelja i posebno svih onih koji su u mir i slobodu današnjih i svih budućih naraštaja ugradili ono najdragocjenije, svoj život.

Herojstvo i odlučnost hrvatskog naroda predvođenog prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom, ostaju nam obvezom i trajnim nadahnućem u izgradnji napredne Hrvatske, Hrvatske na ponos i dobrobit svih njezinih građana, navodi Vladimir Šeks u svoje osobno ime i u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora u čestitci hrvatskim građanima u povodu Dana državnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙