FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 6. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 6. lipnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

JERUZALEM - Izraelska vojska u ponedjeljak ujutro ispalila je nekoliko granata za zastrašivanje nastojeći rastjerati skupinu palestinskih prosvjednika koji su na posjetitelje na platou džamija u Jeruzalemu bacali kamenje. "Na Brdu hrama bilo je puno posjetitelja, a Palestinci su na njih bacali kamenje. Naše su snage intervenirale ispalivši u tome smjeru granatu za zastrašivanje koja proizvodi zvuk snažan oko 180 decibela", rekla je glasnogovornica izraelske policije. "Jedan je Palestinac koji je bacao kamenje uhićen, a dvojica su Izraelaca ozlijeđena i evakuirana radi liječenja", kazala je glasnogovornica.

BAGDAD - Američka vojska u ponedjeljak je izvijestila da je otkrila i preciznim bombama na navođenje uništila bunker u južnom dijelu Bagdada što su ga koristili irački pobunjenici, izvijestili su u ponedjeljak službeni izvori. U bunkeru su se, prema američkim vojnim izvorima, skrivali pripadnici bivše Sadamove Republikanske garde. "Bunker smo uništili s pet preciznih bombi na navođenje", kaže se u priopćenju američke vojske te se dodaje da je do saznanja o njegovu postojanju u tom području Bagdada u kojemu je bio smješten vojno-industrijski kompleks bivšega režima došlo zahvaljujući dojavama lokalnog stanovništva.

MANILA - Četiri osobe, među njima troje djece, poginule su kad je nepoznat muškarac bacio ručnu bombu na obiteljsku kuću u glavnome gradu Filipina, objavila je u ponedjeljak policija. Prema policijskome priopćenju još je osam osoba ozlijeđeno u tom napadu što se dogodio u nedjelju kasno navečer u središtu Manile. Svi poginuli, a među njima je bilo troje djece u dobi od tri, šest i sedam godina, umrli su u bolnici od šrapnelskih rana. Policija je priopćila da još istražuje motiv napada te da nikoga nije uhitila. Sve su žrtve bile civili.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙