FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski veleposlanik posjetio Gvozd i Glinu

GLINA/GVOZD, 21. lipnja 2005. (Hina) - Veleposlanik Japana u RepubliciHrvatskoj Kaname Ikeda sa suradnicima posjetio je danas Gvozd i Glinu,gradove teško stradale u Domovinskom ratu i područja od posebnedržavne skrbi, u kojima se financijskom potporom japanske vladeobnavlja komunalna infrastruktura i normaliziraju uvjeti životapovratnika.
GLINA/GVOZD, 21. lipnja 2005. (Hina) - Veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Kaname Ikeda sa suradnicima posjetio je danas Gvozd i Glinu, gradove teško stradale u Domovinskom ratu i područja od posebne državne skrbi, u kojima se financijskom potporom japanske vlade obnavlja komunalna infrastruktura i normaliziraju uvjeti života povratnika.

U Gradskom poglavarstvu Gline japanskog veleposlanika Ikedu primio je gradonačelnik Marko Sremić sa suradnicima i upoznao ga sa stanjem na tom području, na kojemu je dobrodošla svaka inozemna donacija.

U ime Grada Gline, Sremić je zahvalio japanskoj vladi na vrijednom daru od 70,4 tisuća eura potpore za izgradnju dijela dionice tlačnog i gravitacijskog cjevovoda Baltić Brdo-Balinac, te za obnovu vodospremnika Balinac i Donje Selište u sklopu vodovoda Balinac-Baltić-Brdo-Skela-Gornje i Donje Selište.

Istaknuo je važnost obnove tog vodovoda za opskrbu pitkom vodom stanovnika pet naselja tog prigradskog dijela grada Gline.

Japanski veleposlanik Ikeda, zajedno s predstavnicima glinske vlasti, obišao je vodovod i vodocrpilište u obližnjem mjestu Balinac, te razgovarao s lokalnim stanovništvom o važnosti obnove vodovoda i opskrbe pitkom vodom tog područja, kao i o uvjetima života.

Japanska vlada, prema riječima veleposlanika Ikeda, pomaže nevladinim udrugama, obrazovnim ustanovama, tijelima lokalne uprave i samouprave i javnim ustanovama u Hrvatskoj, kao i ostvarenju razvojnih programa.

U Općini Gvozd danas su japanski veleposlanik Ikeda i općinski načelnik Branko Ljubičić svečano potpisali ugovor o nabavi višenamjenskog stroja i kamiona za mjesno komunalno poduzeće, koji će se koristiti pri otklanjanju kvarova na vodovodima, čišćenju snijega i u ostalim komunalnim djelatnostima. Prema sklopljenom ugovoru, japanska će vlada Općini Gvozd za tu namjenu darovati iznos od 67.057 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙