FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mahmuljin: Bošnjačka strana nije znala ništa o donacijama iz Hrvatske

SARAJEVO,30. svibnja(Hina) - Bivši doministar obrane Federacije BiHSakib Mahmuljin izjavio je u ponedjeljak na suđenju Anti Jelaviću uSarajevu kako nije imao nikakvih informacija o iznosu financijskepomoći što ju je Republika Hrvatska posredstvom federalnogministarstva obrane slala kao pomoć Hrvatima u BiH.
SARAJEVO,30. svibnja(Hina) - Bivši doministar obrane Federacije BiH Sakib Mahmuljin izjavio je u ponedjeljak na suđenju Anti Jelaviću u Sarajevu kako nije imao nikakvih informacija o iznosu financijske pomoći što ju je Republika Hrvatska posredstvom federalnog ministarstva obrane slala kao pomoć Hrvatima u BiH.

Svjedočeći u nastavku procesa u slučaju "Hercegovačka banka", Mahmuljin, koji je 1997. i 1998. godine bio zamjenik Jelaviću kao ministru obrane, kazao je kako se znalo da novac pristiže iz Hrvatske, ali bošnjački dužnosnici nisu imali nikakvog uvida niti nadzora nad tim transakcijama.

On je također iznio pretpostavku da ni vlada Federacije BiH nije raspolagala preciznijim informacijama o opsegu te pomoći.

Mahmuljin je potvrdio kako su hrvatska i bošnjačka strana pomoć dobijale iz neovisnih izvora no inzistirao je na tome da bošnjačkoj sastavnici u vojsci Federacije pomoć nije nikada izravno stizala u gotovom novcu nego isključivo kroz program "Opremi i uvježbaj" što ga je izravno nadzirala američka vlada.

Na taj način usmjeravane su i donacije koje su pristizale iz islamskih zemalja, ustvrdio je Mahmuljin.

Suđenje Jelaviću u slučaju "Hercegovačka banka" nastavlja se izvođenjem novih svjedoka obrane, a krajem tjedna trebalo bi biti nastavljeno i suđenje u slučaju "Hrvatska samouprava" iznošenjem uvodnih riječi obrane Miroslava Prce i Dragana Čurčića koji su optuženi zajedno s Jelavićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙