FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SAD-u pogubljen ubojica koji je želio donirati jetru

WASHINGTON, 25. svibnja 2005.(Hina) - Osuđeni ubojica koji je tražioodgodu izvršenja smrtne kazne kako bi donirao dio jetre bolesnojsestri, pogubljen je u srijedu u američkoj saveznoj državi Indiani.
WASHINGTON, 25. svibnja 2005.(Hina) - Osuđeni ubojica koji je tražio odgodu izvršenja smrtne kazne kako bi donirao dio jetre bolesnoj sestri, pogubljen je u srijedu u američkoj saveznoj državi Indiani.

Gregory Johnson, 40, pogubljen je smrtonosnom injekcijom zato što je 1985. na smrt pretukao 82-godišnju staricu tijekom provale u njezinu kuću i potom zapalio kuću kako bi prikrio zločin.

Njegove posljednje riječi su bile: "Svi su bili profesionalni".

Johnson je tražio pomilovanje ili odgodu izvršenja smrtne presude od 90 dana kako bi mogao donirati dio jetre svojoj sestri.

Guverner Indiane Mitch Daniels je odbio oba zahtjeva rekavši da nema razloga da stavlja u pitanje sudske odluke.

Guverner je kazao kako ne sumnja da Johnson iskreno želi donirati dio jetre svojoj sestri, i da je to razlog traženja odgode, ali da liječnici ne preporučaju donaciju.

Dvojica stručnjaka za transplantaciju ocijenili su da Johnsonova jetra ne bi bila dobra za donaciju zbog nazočnosti protutijela hepatitisa B te zbog njegove velike tjelesne težine.

Johnsonova 48-godišnja sestra pati od nealkoholne ciroze jetre i liječnici kažu da joj je potrebno transplantirati cijelu jetru kao i bubreg od istog donora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙