FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavni tajnik UN-a stigao u Sudan

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan stigaoje u petak u trodnevni posjet Sudanu radi rješavanja humanitarne krizeu zapadnoj sudanskoj regiji Darfur.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan stigao je u petak u trodnevni posjet Sudanu radi rješavanja humanitarne krize u zapadnoj sudanskoj regiji Darfur.

Donatori su se obvezali, prenijeli su dužnosnici Afričke unije (AU), da će skupiti dodatnih gotovo 300 milijuna funti kojima će se financirati povećanje snaga AU-a kako bi se pridonijelo prekidu sukoba.

Dužnosnici AU-a izvijestili su kako je najveći doprinos dala Kanada sa 133 milijuna dolara, zatim SAD s donacijom od 50 milijuna dolara i Britanija s 12 milijuna dolara, a manjim su donacijama pridonijele i ostale zemlje, prenosi dpa.

"Donatori su pristali osigurati, helikoptere, oklopna vozila, kamione i gorivo", rekao je dužnosnik AU-a, izvijestio je Reuters.

Kofi Annan bi trebao posjetiti područje Darfura i južni dio zemlje gdje je nedavno potpisan mirovni sporazum koji bi trebao omogućiti okončanje 21-godišnjeg ratnog sukoba.

"Ako nasilje i strah spriječe stanovništvo Darfura u njihovim uobičajenim poljoprivrednim poslovima, poput sadnje usjeva, milijunima će ondje biti potrebna ogromna pomoć koja će međunarodne kapacitete dovesti do maksimuma", upozorio je Annan u četvrtak na konferenciji u Etiopiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙