FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka pivovara donirala 200.000 kuna za akciju "1000 koševa za Hrvatsku"

ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Svečano potpisivanje ugovora odonaciji Zagrebačke pivovare sportsko-humanitarnoj akciji "1000 koševa za Hrvatsku" održano je danas u prostorijama restorana "K pivovari".Ugovor o donaciji vrijednoj 200.000 kuna potpisali su predsjednikUprave Zagrebačke pivovare Zvonimir Šćurec i Predsjednik Hrvatskogkošarkaškog saveza Danko Radić.
ZAGREB, 2. lipnja 2005. (Hina) - Svečano potpisivanje ugovora o donaciji Zagrebačke pivovare sportsko-humanitarnoj akciji "1000 koševa za Hrvatsku" održano je danas u prostorijama restorana "K pivovari". Ugovor o donaciji vrijednoj 200.000 kuna potpisali su predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Zvonimir Šćurec i Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Danko Radić.

Doniranim sredstvima uredit će se ukupno 40 koševa na 20 igrališta na području cijele Hrvatske. Prilikom potpisivanja ugovora Zvonimir Šćurec je istaknuo:

"Zagrebačka pivovara svjesna je svoje uloge u društvenoj zajednici i uvijek prepoznaje važnost akcija kao što je ova. Osim što je Ožujsko pivo dugogodišnji pokrovitelj profesionalnog sporta kroz Hrvatsku nogometnu ligu i Hrvatski košarkaški savez, na ovaj način želimo podržati i rekreativno bavljenje sportom te ukazati na značaj sporta u svakodnevnom životu."

Cilj akcije "1000 koševa za Hrvatsku" je obnova 1000 devastiranih koševa na vanjskim košarkaškim igralištima diljem Hrvatske. Pokretači akcije su naši proslavljeni košarkaši Danira Nakić, Franjo Arapović i Stojko Vranković uz podršku Hrvatskog košarkaškog saveza, a pokrovitelji Hrvatski olimpijski odbor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Zagrebačka pivovara prva je velika hrvatska tvrtka koja se uključila u projekt.

Akcija je počela 1. travnja ove godine i trajat će sve dok se i 1000. koš ne postavi. Dinamiku i opseg obnove i postavljanja novih koševa uvjetovat će dinamika prikupljanja sredstava. Očekivani završetak akcije je 31. listopada 2005. godine.

Ovom sportsko-humanitarnom akcijom želi se usmjeriti pažnja hrvatske javnosti na specifičan problem - ogroman nedostatak košarkaških terena koja su otvorena i prilagođena potrebama djece, mladih i svih onih koji se žele rekreativno baviti sportom. Postojeća vanjska košarkaška igrališta javne su površine i dostupne svakom obliku društveno neprihvatljivog ponašanja. Prečesto su slabo održavana, devastirana i neadekvatno opremljena te predstavljaju opasnost, a ne mjesto pogodno za dječju igru. Konačni cilj akcije je prikupljanje sredstava za obnovu 25 košarkaških igrališta tj. 50 koševa u svakoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙