FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan stigao u Sudan; donatori će prikupiti gotovo 300 milijuna funti

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan stigaoje u petak u trodnevni posjet Sudanu radi rješavanja humanitarne krizeu zapadnoj sudanskoj regiji Darfur, a donatori su se obvezali,prenijeli su dužnosnici AU, da će skupiti dodatnih gotovo 300 milijunafunti kojima će se financirati povećanje snaga Afričke unije (AU) kakobi se pridonijelo prekidu sukoba.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan stigao je u petak u trodnevni posjet Sudanu radi rješavanja humanitarne krize u zapadnoj sudanskoj regiji Darfur, a donatori su se obvezali, prenijeli su dužnosnici AU, da će skupiti dodatnih gotovo 300 milijuna funti kojima će se financirati povećanje snaga Afričke unije (AU) kako bi se pridonijelo prekidu sukoba.

Dužnosnici AU-a izvijestili su kako je najveći doprinos dala Kanada sa 133 milijuna dolara, zatim SAD s donacijom od 50 milijuna dolara i Britanija s 12 milijuna dolara, a manjim su donacijama pridonijele i ostale zemlje, prenosi dpa.

"Donatori su pristali osigurati, helikoptere, oklopna vozila, kamione i gorivo", rekao je dužnosnik AU-a, izvijestio je Reuters.

Kofi Annan bi trebao posjetiti područje Darfura i južni dio zemlje gdje je nedavno potpisan mirovni sporazum koji bi trebao omogućiti okončanje 21-godišnjeg ratnog sukoba.

"Ako nasilje i strah spriječe stanovništvo Darfura u njihovim uobičajenim poljoprivrednim poslovima, poput sadnje usjeva, milijunima će ondje biti potrebna ogromna pomoć koja će međunarodne kapacitete dovesti do maksimuma", upozorio je Annan u četvrtak na konferenciji u Etiopiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙