FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolska: Državni odvjetnik traži kaznu zatvora od 74.337 godina

MADRID, 21. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Glavni državni odvjetnikŠpanjolske Pedro Rubira u utorak je zatražio kaznu u trajanju od74.337 godina zatvora za trojicu osumnjičenih islamista optuženih zasudjelovanje u pripremi napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2001.
MADRID, 21. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Glavni državni odvjetnik Španjolske Pedro Rubira u utorak je zatražio kaznu u trajanju od 74.337 godina zatvora za trojicu osumnjičenih islamista optuženih za sudjelovanje u pripremi napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2001.

Rubira je povećao broj godina za 12.000 nakon što je ustanovljeno da je u napadu poginulo 2.973 ljudi, a ne 2.500 kako je prvobitno objavljeno.

U najvećem europskom sudskom procesu protiv pripadnika Al-Qaide osumnjičena je 21 osoba, a spomenuta je optužnica podignuta, među ostalim protiv Imada Eddina Barakata, Ghasuba al-Abrasha Ghalyuna i Drissa Cheblija. Barakas, poznat pod nadimkom Abu Dahdah uhićen je 2001. kao šef Al-Qaidine ćelije u Španjolskoj. Chebli je poznat kao njegova desna ruka.

Barakata, poslovnog čovjeka podrijetlom iz Sirije optužnica tereti za organiziranje sastanaka tijekom kojih su pilot samoubojica Mohammed Atta i organizator napada Ramzi Binalshibh finalizirali detalje napada na SAD 11. rujna, u španjolskoj Tarragoni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙