FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka al-Qaida: Abu Musab al-Zarqawi je ranjen

DUBAI, 24. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački ogranak al-Qaide uutorak je na svojim internetskim stranicama objavio kako je njihovvođa Abu Musab al-Zarqawi ranjen, te je pozvao muslimane da mole zanjega.
DUBAI, 24. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački ogranak al-Qaide u utorak je na svojim internetskim stranicama objavio kako je njihov vođa Abu Musab al-Zarqawi ranjen, te je pozvao muslimane da mole za njega.

"Islamski narode, moli za ozdravljenje našega šeika Abu Musaba al-Zarqawija koji je ranjen", kaže se u priopćenju al-Qaidine Organizacije za Sveti rat koja djeluje u Iraku. Autentičnost izvješća nije potvrđena.

"Ti si naš najmiliji mudžahedin, neka ti Bog pomogne da ozdraviš i ostaneš nepokolebljiv. Naš šeik nas je uvijek učio da ništa nije vrednije od islama," stoji u izvješću. U izvješću se ne kaže ništa o okolnostima navodnog ranjavanja al-Zarqawija.

"Nemamo informacija o tomu je li al-Zarqawi ranjen i kakvo je trenutno njegovo zdravstveno stanje. I dalje nam je zadaća uhititi ga ili ubiti, a dok se to ne dogodi, nastavljamo tragati za njim", rekao je glasnogovornik američke vojske u Bagdadu, pukovnik Steve Boylan, dodavši kako je spomenuto izvješće nemoguće potvrditi.

Pentagon je ranije izvijestio kako nema nikakvih temelja za potvrdu ili opovrgavanje priče.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙