FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Qaida optužuje al Jazeeru da je glasnogovornik SAD-a

DUBAI, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka sekcija terorističke mrežeAl Qaide optužila je katarsku televizijsku postaju al Jazeeru da jeglasnogovornik američkih snaga u Iraku, dok je ta postaja istovremenoizložena oštrim kritikama iz Washingtona.
DUBAI, 17. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Iračka sekcija terorističke mreže Al Qaide optužila je katarsku televizijsku postaju al Jazeeru da je glasnogovornik američkih snaga u Iraku, dok je ta postaja istovremeno izložena oštrim kritikama iz Washingtona.

"Al Jazeera, dosta umiljavanja iračkim šijitima", piše u priopćenju objavljenom na internetu koje potpisuje Organizacija Al Qaida u Mezopotamiji, a čiju je vjerodostojnost nemoguće utvrditi.

"Prikazujete se kao da je vaš slogan omogućiti izražavanje svih stajališta. Zašto je onda vaša antena glasnogovornik Amerikanaca", dodaje se u tekstu priopćenja.

"Zašto ne dajete kakve-takve vijesti vezane za mudžahedine i zašto takav pokušaj da ih prikažete u lošem svjetlu?", dodaje se u priopćenju.

Sjedinjene Države su u više navrata optuživale al Jazeeru da se igra s al Qaedom i s muslimanskim ekstremistima. Posljednju takvu kritiku iznio je američki ministar obrane Donald Rumsfeld koji je al Jazeeru optužio da "prikazuje lošu sliku o Americi i da pušta da njome manipuliraju nasilni ektremisti iako su oni manjina u svijetu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙