FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zarqawi nadzirao napade u subotu i Iraku (Internet)

DUBAI, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Abu Mussab al-Zarqawi, vođaAl-Qaide u Iraku, nadzirao je napade koji su u subotu izvedeni naVučju brigadu, elitnu policijsku postrojbu, nedaleko slovačkogveleposlanstva u Bagdadu, piše u priopćenju koje je u nedjeljuobjavljeno na Internetu, a pripisuje se njegovoj skupini.
DUBAI, 12. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Abu Mussab al-Zarqawi, vođa Al-Qaide u Iraku, nadzirao je napade koji su u subotu izvedeni na Vučju brigadu, elitnu policijsku postrojbu, nedaleko slovačkog veleposlanstva u Bagdadu, piše u priopćenju koje je u nedjelju objavljeno na Internetu, a pripisuje se njegovoj skupini.

"Organizacija Al-Qaida u Mezopotamiji izvela je napade i velike operacije pod izravnim nadzorom našeg šeika Abu Musaba Zarqawija, kako bi osvetila sunite i kao odgovor na šijitske napade", piše u prvom priopćenju kojega vjerodostojnost nije utvrđena.

U drugom priopćenju, skupina preuzima odgovornost za samoubilački napad na Vučju brigadu koja je u tom napadu na njezin glavni stožer u Bagdadu izgubila barem tri čovjeka.

Vučja brigada je na prvoj crti u borbi protiv pobunjenika. Djelovala je u Mossulu, na sjeveru Iraka, a nedavno u Bagdadu, u sklopu "Operacije munja".

U trećem priopćenju, skupina tvrdi da se "Abu Abdallah al-Hachemi iz Brigade al-Baraa ibn Malek, vozeći cisternu zaletio u zgradu slovačkog veleposlanstva dok se u njoj održavao sastanak članova CIA-e".

U napadu su ranjene četiri osobe, kako navodi izvor u iračkom ministarstvu unutarnjih poslova.

Sva tri priopćenja potpisao je Abu Maisara al-Iraqi, šef "Odjela za informiranje" iračke ispostave Al-Qaide.

U tonskom zapisu od 30. svibnja koji mu se pripisuje, Zarqawi je izjavio da je "lakše" ranjen i da je u Iraku.

SAD je za Zarqawija raspisao nagradu od 25 milijuna dolara. Njegova je skupina preuzela odgovornost za mnoge napade, otmice i ubojstva u Iraku nakon svrgnuća režima Sadama Huseina u travnju 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙