FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sunday Times: Ozlijeđeni Zarqawi pobjegao iz Iraka

LONDON, 29. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vođa al-Qaide u Iraku,Jordanac Abu Musab al-Zarqawi, napustio je zemlju i možda je prebačenu Iran kako bi se liječio od ozljeda zadobivenih u američkom zračnomnapadu, objavio je u nedjelju Sunday Times pozivajući se na višegzapovjednika iračkih pobunjenika.
LONDON, 29. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Vođa al-Qaide u Iraku, Jordanac Abu Musab al-Zarqawi, napustio je zemlju i možda je prebačen u Iran kako bi se liječio od ozljeda zadobivenih u američkom zračnom napadu, objavio je u nedjelju Sunday Times pozivajući se na višeg zapovjednika iračkih pobunjenika.

Prema britanskom listu, teroristički vođa u prsima ima krhotine granate.

List objašnjava da je Zarqawi dobio tešku groznicu nakon što je prije tri tjedna ozlijeđen u zračnom napadu u blizini al-Qaima, na sjeverozapadu Iraka.

Njegovo zdravstveno stanje prošlog je tjedna opisano kao stabilno, no njegovi pristaše pripremali su se prebaciti ga u neku nearapsku zemlju radi kirurške intervencije kako bi mu se izvadile krhotine, piše list.

Izvješće je u suprotnosti s priopćenjem objavljenim u petak na nekoliko islamističkih stranica prema kojemu je Zarqawi dobrog zdravlja i dalje vodi vojne akcije u Iraku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙