FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Al Qaida traži oslobađanje muslimanki iz iračkih zatvora

DUBAI, 9. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Skupina Al Qaida iz Iraka učetvrtak je na internetskim stranicama objavila da kao taoce drži 36iračkih vojnika, tražeći od vlade da u roku od 24 sata oslobodi svežene iz zatvora.
DUBAI, 9. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Skupina Al Qaida iz Iraka u četvrtak je na internetskim stranicama objavila da kao taoce drži 36 iračkih vojnika, tražeći od vlade da u roku od 24 sata oslobodi sve žene iz zatvora.

"Mi, Al Qaida, organizacija za sveti rat u Iraku, dajemo premijeru Ibrahimu al-Jaafariju 24 sata da oslobodi sve muslimanske žene iz zatvora Ministarstva unutrašnjih poslova", kaže se u priopćenju.

Sunitska muslimanska skupina, koja je često bila odgovorna za otmice i ubojstva dužnosnika i vojnika, priopćila je da ispituje 36-oricu otetih zbog "zločina počinjenih nad sunitima".

Zbog čestih otmica i nasilja koje ne jenjava, postoji bojazan da bi napetosti između šijita i sunita mogle Irak odvesti u građanski rat. Od kada je krajem travnja uspostavljena nova iračka vlada zaredali su pobunjenički napadi u kojima je živote izgubilo više od 800 policajaca, vojnika, dužnosnika i civila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙