FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najmanje 24 osobe ubijene u bombaškim napadima u Iraku

BAGDAD, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački pobunjenici ubili sunajmanje 24 osobe u napadima motociklima i automobilima bombama učetvrtak, a meta jednog od tih napada bili su tjelohraniteljipotpredsjednika iračke vlade, dok je u drugom ubijen zamjenikpokrajinskog guvernera.
BAGDAD, 2. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Irački pobunjenici ubili su najmanje 24 osobe u napadima motociklima i automobilima bombama u četvrtak, a meta jednog od tih napada bili su tjelohranitelji potpredsjednika iračke vlade, dok je u drugom ubijen zamjenik pokrajinskog guvernera.

U sjevernom gradu Tuz Khurmatu, na autocesti između Bagdada i strateškog naftnog grada Kirkuka, bombaš samoubojica zaletio se automobilom u restoran u kojem su bili tjelohranitelji potpredsjednika vlade Rowscha Shwayssa, priopćila je policija.

Liječnici su rekli da je u tom napadu, za koji je odgovornost preuzela zloglasna pobunjenička skupina Vojska Ansara al-Sunne, ubijeno 12, a ranjeno 37 ljudi.

U drugom samoubilačkom napadu jedan pobunjenik je raznio bombom svoj automobil u koloni vozila lokalne vlade u Baqubi. Pritom je poginulo pet ljudi, uključujući zamjenika čelnika pokrajinske vlade, Husseina Alwana al-Tamimija.

Za taj je napad odgovornost preuzela iračka al-Qaida.

Treći samoubilački napad izvršen je u Kirkuku. Automobil bomba eksplodirao je dok su američka diplomatska vozila ulazila na područje naftne tvrtke. Policija navodi da su dvije osobe ubijene i 12 je ranjeno.

U sjevernom gradu Mosulu dva motociklista su se raznijela bombama ispred kafića u koji često zalaze policajci. Ubijeno je pet ljudi, a ranjeno 13.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙