FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: primopredaja županijske vlasti

SISAK, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Sisačko-moslavačkoj županiji danasje obavljena primopredaja dužnosti između bivšeg župana Đure Brodarcaiz HDZ-a, koji je tu dužnost obnašao od utemeljenja Županije uproteklih 13 godina, i nove županice Marine Lovrić iz SDP-a.
SISAK, 21. lipnja 2005. (Hina) - U Sisačko-moslavačkoj županiji danas je obavljena primopredaja dužnosti između bivšeg župana Đure Brodarca iz HDZ-a, koji je tu dužnost obnašao od utemeljenja Županije u proteklih 13 godina, i nove županice Marine Lovrić iz SDP-a.

Čin primopredaje dužnosti, kojemu su nazočili predstavnici bivše i nove županijske vlasti, za razliku od jučerašnje utemeljiteljske sjednice Županijske skupštine pune sukoba, protekao je u snošljivu i demokratskom ozračju.

Dosadašnji župan Brodarac istaknuo je da, kako je rekao, na sreću i bivše i sadašnje vlasti stanje u Županiji nije ni približno onakvo kako se govorilo u predizbornoj kampanji, a dosadašnji dožupan i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Šantek istaknuo je da novoj izvršnoj vlasti ostavljaju uredne financije, bez nepodmirenih obveza.

"Nalazi Državne revizije o županijskom poslovanju uredni su, nije bilo prigovora na zakonitost i namjensko trošenje novca iz županijskog proračuna", kazao je.

Nova županica Lovrić rekla je da će zatražiti nalaz neutralne revizorske kuće o poslovanju svih županijskih služba, ne zbog toga što ne vjeruju Brodarcu i njegovim suradnicima, nego zato što, rekla je, nova vlast želi znati kakvo stanje stvarno zatječe. Zanima nas stvarno stanje na županijskom računu i popis županijske imovine, za što je postupak već počeo i ne bi bilo dobro da stane, istaknula je Lovrić. Dodala je i "kako ih jako zanima je li u zadnjih dan-dva bilo isplata i kakvih".

Brodarac je na novinarsko pitanje hoće li aktivirati mandat saborskog zastupnika odgovorio da će "to odlučiti idućih dana". Dodao je da "ima više raznih ponuda" i da "sasvim sigurno neće biti politički mrtvac".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙