FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku obavljena primopredaja gradske vlasti

OSIJEK,20. lipnja(Hina) - U osječkom Gradskom poglavarstvu danas jeobavljena službena primopredaja vlasti dosadašnjeg gradonačelnikaZlatka Kramarića novom gradonačelniku Anti Đapiću.
OSIJEK,20. lipnja(Hina) - U osječkom Gradskom poglavarstvu danas je obavljena službena primopredaja vlasti dosadašnjeg gradonačelnika Zlatka Kramarića novom gradonačelniku Anti Đapiću.

Nakon službenog dijela, iza zatvorenih vrata, novinarima su se obratili stari i novi gradonačelnik.

Kramarić je istaknuo kako će biti pozitivna oporba, te da će i u Gradskom vijeću i Hrvatskom Saboru podržavati one stvari koje su bitne za razvoj grada, a ukazivati na ono što nije dobro.

Đapić je najavio nezavisnu reviziju gradskog poslovanja, zbog kako je rekao, mira i nove i stare gradske vlasti. Dodao je da očekuje ostavke svih pročelnika gradskih ureda kao i direktora javnih poduzeća, nakon čega će se donijeti odluka tko će ostati, a tko zbog loših rezultata treba otići. Dio dosadašnjih gradskih projekata nova će vlast podržati, a dio neće, rekao je Đapić.

Izjavio je da ne očekuje sukobe na relaciji Markov trg, Kuhačeva 9 (sjedište osječkog Gradskog poglavarstva), te kako će tražiti sastanak s premijerom Sanaderom oko realizacije određenih gradskih projekata. "Premijer mi je prije izbora rekao da će nastojati osporiti uspostavu vlasti koalicije NZ Branimira Glavaša i HSP-a, a ako se to dogodi da će mi čestitati. Čestitka još nije stigla", naveo je.

Uz novog gradonačelnika Antu Đapića, službenoj primopredaji vlasti bili su nazočni nezavisni saborski zastupnici Branimir Glavaš i Vladimir Šišljagić i novoizabrani osječki dogradonačelnik Gordan Matković.

Đapić je za danas najavio i prvi radni sastanak, dodavši kako će se sastati s osječko-baranjskim županom Krešimirom Bubalom oko završetka obnove središnjeg osječkog Trga Ante Starčevića.

Na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća grada Osijeka (15. lipnja) za gradonačelnika je izabran Anto Đapić, za dogradonačelnika Gordan Matković, te četiri člana Poglavarstva. Koalicijskim partnerima, Nazavisnoj listi Branimira Glavaša s 14 vijećnika i osmorici vijećnika HSP-a, podršku je na samoj sjednici dao Ivan Bernatović (HSU).

(Hina) xvsik ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙