FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibenik: otvorena izložba ilustracija Andersenovih bajki

ŠIBENIK, 19. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu likovnog programa 45.međunarodnog dječjeg festivala (MDF), a u povodu 200. obljetnicerođenja znamenitog danskog pisca bajki Hansa Christiana Andersena, ušibenskom Muzeju otvorena je izložba ilustracija Andersenovih bajkipod nazivom "Dobar dan, gospodine Andersen" u organizaciji Hrvatskogcentra za dječju knjigu.
ŠIBENIK, 19. lipnja 2005. (Hina) - U sklopu likovnog programa 45. međunarodnog dječjeg festivala (MDF), a u povodu 200. obljetnice rođenja znamenitog danskog pisca bajki Hansa Christiana Andersena, u šibenskom Muzeju otvorena je izložba ilustracija Andersenovih bajki pod nazivom "Dobar dan, gospodine Andersen" u organizaciji Hrvatskog centra za dječju knjigu.

Kako je na otvorenju izložbe kazala Ranka Javor, voditeljica Centra koji djeluje u okviru Knjižnica grada Zagreba, riječ je o projektu koji je pod istim nazivom pokrenut na poticaj Veleposlanstva Republike Hrvatske u Kopenhagenu, te uz potporu Ministrastva kulture i Zaklade "Hans Christian Andersen" iz Odensea.

Na izložbi je predstavljen plakat akademskog kipara i ilustratora Svjetlana Junakovića, te originalne ilustracije akademskih slikarica Dubravke Kolanović, koja je u tehnici suhog pastela oslikala "Malu sirenu" i Manuele Vladić- Maštruko koja je u kombiniranoj tehnici oslikala "Snježnu kraljicu".

Na izložbi se mogu vidjeti i odabrani dječji likovni radovi, što su od siječnja do ožujka ove godine nastali u kreativnim radionicama u školama i knjižnicama diljem Hrvatske.

Po riječima Ranke Javor, na natječaj što ga je Hrvatski centar za dječju knjigu raspisao u povodu obljetnice Andersenovog rođenja, pristiglo je više od 1 700 dječjih likovnih i literarnih radova.

Izložba u Muzeju grada Šibenika ostat će otvorena do 2. srpnja, kada završava 45. MDF.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙