FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 40. "Floraart", međunarodna vrtna izložba

ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je večeras otvorena 40.međunarodna vrtna izložba "Floraart", na kojoj se cvijećem, opremom istrojevima za cvjećarstvo i vrtlarstvo, biljnim materijalom, slikama ikolažima s temom cvijeća predstavlja 140 izlagača iz Hrvatske i 25stranih iz deset zemalja.
ZAGREB, 1. lipnja 2005. (Hina) - U Zagrebu je večeras otvorena 40. međunarodna vrtna izložba "Floraart", na kojoj se cvijećem, opremom i strojevima za cvjećarstvo i vrtlarstvo, biljnim materijalom, slikama i kolažima s temom cvijeća predstavlja 140 izlagača iz Hrvatske i 25 stranih iz deset zemalja.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je otvorio ovogodišnji "Floraart", rekao je kako je cvjetna izložba, koja se održava 40. put, prilika da se sjetimo i zahvalimo onima koji su je osmislili, te onima koji nastavljaju razvijati tu ideju.

Pozvao je građane da uživaju u cvijeću i da se na izložbi educiraju kako u svojim domovima napraviti takav ambijent življenja sa cvijećem i prirodom, što Zrinjevac uspješno čini.

Direktor Zrinjevca Igor Toljan rekao je da je "Floraart" postao svojevrsnom akademijom vrtlarstva u kojoj se uči kako se znanje i vještine pretvaraju u cvjetnu ljepotu.

Središnji motiv ovogodišnjega "Floraarta" vezan je uz proslavu njegove 40. obljetnice. U unutarnjem dijelu izložbenog prostora posjetitelji mogu vidjeti golem aranžman od raznobojnog cvijeća pod nazivom "Čerdeset cvjetnih godina", u obliku rimskog broja 40, to jest četiri X, i oko njega 40 raznobojnih stopala.

Na izložbi će se u pet dana održati tradicionalno natjecanje u aranžiranju cvijeća - Hrvatski kup florista i natjecanje učenika-cvjećara srednjih poljoprivrednih škola, a održat će se i stručna predavanja o krovnim vrtovima, o čaroliji sklada i ljepote u kućnim vrtovima i o konjima kao kulturnoj baštini Hrvatske. Bit će predstavljena i knjiga Radovana Kranjčeva "Orhideje Hrvatske".

Izložba, koja se održava u Boćarskome domu "Zrinjevac" na zagrebačkom Prisavlju, bit će otvorena do 5. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙