FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić posjetio izložbu slika Ede Murtića u Umjetničkom paviljonu

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Izložbu slika velikog formata jednogod najznačajnijih hrvatskih slikara Ede Murtića (1921.-2005.),postavljenu u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, posjetili su danashrvatski predsjednik Stjepan Mesić i njegova supruga Milka.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Izložbu slika velikog formata jednog od najznačajnijih hrvatskih slikara Ede Murtića (1921.-2005.), postavljenu u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, posjetili su danas hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i njegova supruga Milka.

Budući da nisu mogli doći na otvorenje u svibnju, Mesić je izrazio zadovoljstvo što su sada uspjeli uhvatiti priliku i posjetiti izložbu Murtićevih slika.

"Nisam likovni kritičar, Edo Murtić bio mi je prijatelj, ali njegov rad ostavlja snažan dojam, osobito njegova energija s kojom je i kao 80-godišnjak, praktički za jedno ljeto, naslikao 20-ak velikih platna. To je eksplozija slikarstva, kao da je znao da više neće imati puno vremena. Ostavio nam je uistinu vrijedne radove", rekao je Mesić nakon razgledavanja izložbe.

Predsjednika i njegovu suprugu kroz izložbu su vodili slikareva supruga Goranka Vrus Murtić, koja je zaslužna za likovni postav izložbe i odabir 24 rada našeg velikog slikara, te ravnatelj Umjetničkog paviljona Radovan Vuković.

U Umjetničkom se paviljonu Murtić predstavio mnogo puta, sudjelujući na skupnim i panoramskim likovnim priredbama, a prva njegova izložba u tom prostoru postavljena je prije više od pola stoljeća, 1954., rekao je Vuković.

Reprezentativna izložba slika Ede Murtića, nastalih 2003. i veći dio u ljeto 2004., u Umjetničkom paviljonu bit će otvorena do 26. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙