FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Subotica: Otvorena izložba fotografija National Geographic Hrvatska

SUBOTICA, 10. lipnja 2005. (Hina) - Putujuća promotivna izložbafotografija National Geographic (NG) Hrvatska u petak je otvorena uSubotici, nakon čega se očekuje da bude postavljena u Novom Sadu iBeogradu.
SUBOTICA, 10. lipnja 2005. (Hina) - Putujuća promotivna izložba fotografija National Geographic (NG) Hrvatska u petak je otvorena u Subotici, nakon čega se očekuje da bude postavljena u Novom Sadu i Beogradu.

Prvi put organizirana izvan Hrvatske, izložba 100 najboljih fotografija bila je ujedno i promocija novog broja hrvatskog izdanja NG-a posvećenog među ostalim Hrvatima na sjeveru Bačke.

"Planiramo napraviti više reportaža na teritoriji SCG, a prva je ova o mjestu Đurđin, poznatom kao kolijevci umjetnosti u tehnici slame i jedinstvenom po salaškom životu bačkih Hrvata", izjavio je ovom prigodom urednik hrvatskog izdanja NG Hrvoje Prćić, i sam podrijetlom iz ovih krajeva.

On je rekao da se u SCG proda oko 1.500 primjeraka časopisa NG, da su reakcije ovdašnjih čitatelja jako pozitivne te da su u tijeku pripreme za izlazak izdanja na srpskom jeziku, koji bi se mogao pojaviti početkom sljedeće godine.

Kao i na izložbama u Hrvatskoj subotičkoj publici predstavljeno je 70 vrhunskih fotografija iz svijeta i 30 iz Hrvatske.

Hrvoje Prćić je naveo da je izložbu u Hrvatskoj vidjelo oko 50.000 posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙