FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Zemlja u ratu - zemlja u miru"

ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Izložba radova članova Hrvatskogalikovnog društva (HLD) "Zemlja u ratu - zemlja u miru" otvorena jevečeras u galeriji "Zvonimir" u Ministartsvu obrane u Zagrebu.
ZAGREB, 13. lipnja 2005. (Hina) - Izložba radova članova Hrvatskoga likovnog društva (HLD) "Zemlja u ratu - zemlja u miru" otvorena je večeras u galeriji "Zvonimir" u Ministartsvu obrane u Zagrebu.

Izložba je postavljena u prigodi Dana državnosti u godini proslave 10. obljetnice vojnoredarstvene akcije "Oluja", istaknuli su priređivači u katalogu izložbe.

U galeriji "Zvonimir" 32 autora izložili su svoje slike i skulpture s motivima rata koje je koncepcijski osmislio i izložbu večeras otvorio profesor Milan Ilić.

"Uspomene ne blijede i rane teško zarastaju", rekao je na otvorenju prof. Ilić, naglasivši kako se prošlost ne smije zaboraviti, ali se samo u njoj ne može ni živjeti.

Hrvatsko likovno društvo osnovano je 1982. pod imenom Zajednica likovnih radnika "Zagreb".

Tijekom Domovinskoga rata članovi HLD-a darovali su više stotina radova za dobrotvorne akcije. Društvo danas ima oko 150 redovitih članova.

Izložba "Zemlja u ratu - zemlja u miru" u galeriji "Zvonimir" otvorena je do 1. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙