FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Lori održana vježba "Hrvatska pomorska kontrola 2005."

SPLIT, 16. lipnja 2005.(Hina) - U luci Lori u Splitu danas je na vježbi"Hrvatska pomorska kontrola 2005." prikazano traganje i spašavanjebroda i posade u požaru, zatim progon i privođenje sumnjivog broda,pomoć unesrećenu roniocu te djelovanje u slučaju onečišćenja mora sbroda.
SPLIT, 16. lipnja 2005.(Hina) - U luci Lori u Splitu danas je na vježbi "Hrvatska pomorska kontrola 2005." prikazano traganje i spašavanje broda i posade u požaru, zatim progon i privođenje sumnjivog broda, pomoć unesrećenu roniocu te djelovanje u slučaju onečišćenja mora s broda.

U koordiniranim akcijama sudjelovali su Nacionalna središnjica za spašavanje i traganje na moru, te lučke kapetanije iz Rijeke i Splita i Hrvatska ratna mornarica.

U vježbi su sudjelovali i brodovi Hrvatske ratne mornarice (HRM), Lučke kapetanije i policije te helikopter i bespilotna letjelica.

Vježba je ostvarena na odlukom Stručnog tijela Vladine Koordinacije da se prije početka turističke sezone organizira kompleksna vježba kojom se željelo javnosti predstaviti reakciju u slučaju bilo koje opasnosti ili nesreće na Jadranu.

Sve su akcije provedene po standardnim operativnim postupcima koji su utvrđeni prošle godine, kazao je predsjednik Stručnog tijela, pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka kapetan Tomislav Mileti, koji je vježbu ocijenio vrlo uspješnom.

Stručno tijelo, inače, koordinira i priprema operativne postupke i provedbene naputke za koordinaciju svih osam ministarstva koje svako na svojem području sudjeluje u zaštiti Jadrana, kazao je kapetan Miletić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙