FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor bez odluke o sudjelovanju HV-a na multilateralnim vojnim vježbama; vod HV-a može u Minnesotu

ZAGREB,10. lipnja 2005.(Hina) - Unatoč višekratnim nastojanjima,Hrvatski sabor danas nije uspio okupiti dovoljan broj zastupnika zadonošenje odluke bez koje pripadnici Hrvatske vojske ne mogusudjelovati na trima multilateralnim vojnim vježbama izvan Hrvatske.
ZAGREB,10. lipnja 2005.(Hina) - Unatoč višekratnim nastojanjima, Hrvatski sabor danas nije uspio okupiti dovoljan broj zastupnika za donošenje odluke bez koje pripadnici Hrvatske vojske ne mogu sudjelovati na trima multilateralnim vojnim vježbama izvan Hrvatske.

Sabor za odluku o slanju vojnika izvan državnih granica treba dvotrećinsku većinu, odnosno 102 zastupnička glasa, što danas nije uspio osigurati.

Bez obzira na to, pješački vod HV-a moći će sudjelovati u bilateralnoj vojnoj vježbi u američkoj Minnesoti, budući da je riječ o vježbi u sklopu Partnerstva za mir, na temelju međunarodnog sporazuma kojega je Sabor ratificirao još 2001. U Vladi smatraju da HV-u ne treba dodatna saborska potvrda, pa će vojska u Minnesotu na temelju jučerašnje odluke Vrhovnog zapovjednika.

O sudjelovanju HV-a u multilateralnim vojnim vježbama, koje će se do kraja godine održavati u Albaniji, Gruziji i Ukrajini Sabor će, po riječima njegova predsjednika Vladimira Šeksa, glasovati na idućoj sjednici, krajem lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙