FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o odlasku voda HV-a na vježbu u SAD

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićustvrdio je danas da se u slučaju odlaska voda Hrvatske vojske (HV) navojnu vježbu u Minnesotu (SAD) ne radi o upućivanju HV-a ni u kakvevojne akcije, pa oko toga ne bi trebalo biti problema.
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić ustvrdio je danas da se u slučaju odlaska voda Hrvatske vojske (HV) na vojnu vježbu u Minnesotu (SAD) ne radi o upućivanju HV-a ni u kakve vojne akcije, pa oko toga ne bi trebalo biti problema.

Ta vježba bila je planirana ranije i tu nema nikakvih problema. Jasno, sve skupa trebalo je bolje regulirati tako da (informacija o tome) dođe do javnosti, da ne dođe do nesporazuma u Saboru, rekao je predsjednik Mesić nakon radnog ručka u organizaciji Hrvatske udruge menadžera CROMA.

Ocjenivši da je riječ o rutinskoj vježbi, Mesić je dodao da se svakako ne radi o odlasku HV-a izvan granica Hrvatske radi njezina angažiranja, te da je to vježba koja nam može samo koristiti.

Prijepor oko slanja voda HV-a na vježbu u SAD nastao je kada je skupina zastupnika u Hrvatskom saboru ustvrdila da postrojbe HV-a ne mogu napustiti hrvatski teritorij bez odluke Hrvatskog sabora. Zbog toga je odgođen svečani ispraćaj vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙