FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Važna obavijest- ispravak vijesti HNA7277-Rončević: za vježbu...

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA7277emitiranoj pod naslovom RONČEVIĆ: ZA VJEŽBU U MINNESOTI HV-U NE TREBASABORSKA POTVRDA unesu ispravak u zadnji odlomak te vijesti tako da izteksta izbace ... u sklopu Partnerstva za mir..."
ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Molimo korisnike da u vijesti HNA7277 emitiranoj pod naslovom RONČEVIĆ: ZA VJEŽBU U MINNESOTI HV-U NE TREBA SABORSKA POTVRDA unesu ispravak u zadnji odlomak te vijesti tako da iz teksta izbace ... u sklopu Partnerstva za mir..."

Ispravljena vijest glasi:

ZAGREB, 9. lipnja 2005. (Hina) - Prihvati li Hrvatski sabor Vladin amandman na prijedlog odluke o održavanju vojnih vježba 2005., hrvatski će vojnici na vojnu vježbu u SAD, u Minnesotu, sutra otići na temelju odluke vrhovnog zapovjednika, a za njihov odlazak neće biti potrebna potvrda Hrvatskog sabora.

Objašnjavajući takav amandman saborskim zastupnicima, ministar obrane Berislav Rončević naglasio je kako je riječ o bilateralnoj vojnoj vježbi u sklopu "Partnerstva za mir".

Budući da je riječ o međunarodnom sporazumu koji je Sabor potvrdio 2001., hrvatski vojnici na vježbi u SAD-u mogu sudjelovati na temelju odluke predsjednika države, kazao je Rončević.

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izvijestio je da je danas zaprimio odluku kojom je predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio 36 hrvatskih vojnika na vojnu vježbu koja će se u sklopu "Partnerstva za mir" održati u Minnesoti od 10. do 27. lipnja.

Dodao je da će za sudjelovanje pripadnika HV-a u vježbama koje će se ove godine održati u Albaniji, Gruziji i Ukrajini, Vlada zatražiti potvrdu Hrvatskog sabora.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙