FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Kaštelima uspješno izvedena Javna vježba zaštite i spašavanja "Kozjak 2005."

KAŠTELA,25. svibnja 2005.(Hina) - Na padinama Kozjaka iznad KaštelGomilice i u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva danas je održana javnavježba zaštite i spašavanja "Kozjak 2005.", u organizaciji Državneuprave za zaštitu i spašavanje RH, koja je, prema ocjenizapovjedništva, bila vrlo uspješna.
KAŠTELA,25. svibnja 2005.(Hina) - Na padinama Kozjaka iznad Kaštel Gomilice i u akvatoriju Kaštelanskog zaljeva danas je održana javna vježba zaštite i spašavanja "Kozjak 2005.", u organizaciji Državne uprave za zaštitu i spašavanje RH, koja je, prema ocjeni zapovjedništva, bila vrlo uspješna.

Šezdeset i devet vatrogasaca iz 11 dobrovoljnih društava s područja Splitsko-dalmatinske županije i Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita, 14 pripadnika Državne interventne vatrogasne postrojbe, pet ronilaca i 70 pripadnika Namjenski organiziranih snaga HV-a sudjelovali su u akciji gašenja simuliranog požara i spašavanja turista iz vatrenog obruča. Vježbom je prikazana maksimalna koordinacija svih službi u konkretnoj situaciji nakon dojave o izbijanju požara, zaprimljene u Centar 112.

Simulirani požar na golemom otvorenom prostoru gasio je kanader u nekoliko naleta, dok su svoj posao na tlu obavljale vatrogasne postrojbe. Izveden je i desant pripadnika interventne postrojbe i Gorske službe spašavanja iz helikopetara Mi8.

Istodobno je obavljena evakuacija turista iz požarom zahvaćenog područja.

Dio kopnenih vatrogasnih snaga, zbog nesreće na moru, prebačen je na spašavanje nautičara u čemu su im potporu pružala dva broda Hrvatske ratne mornarice te brod splitske lučke kapetanije.

Pod nadzorom glavnog vatrogasnog zapovjednika Mladena Jurina i zapovjednika 4. korpusa HV-a generala Mate Obradovića, vježbom je koordinirao zamjenik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Tomislav Vuko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙