FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Uhićeni pljačkaši japanskog nakita vrijednog 32 milijuna dolara

BEOGRAD,16. lipnja(Hina) - U Beogradu i Podgorici u srijedu su, usuradnji s japanskom policijom, uhićeni muškarac i žena, osumnjičenipripadnici bande koja je pršle godine počinila najveću pljačku upovijesti Japana i iz draguljarnice u Tokiju ukrala nakit vrijedan 32milijuna dolara, među kojim je bila i ogrlica s jednim velikim i 116malih dijamanata, vrijedna 27 milijuna dolara.
BEOGRAD,16. lipnja(Hina) - U Beogradu i Podgorici u srijedu su, u suradnji s japanskom policijom, uhićeni muškarac i žena, osumnjičeni pripadnici bande koja je pršle godine počinila najveću pljačku u povijesti Japana i iz draguljarnice u Tokiju ukrala nakit vrijedan 32 milijuna dolara, među kojim je bila i ogrlica s jednim velikim i 116 malih dijamanata, vrijedna 27 milijuna dolara.

Prema pisanju beogradskih medija u četvrtak, u Podgorici je uhićen Đorđije Rašović iz Arilja, koji je izveo pljačku zajedno s Beograđaninom Aleksandrom Radulovićem, uhićenim u travnju prošle godine u Danskoj dok je s još dvojicom muškaraca pljačkao draguljarnicu u Kopenhagenu.

U Beogradu je pak uhićena Snežana Panajotović, koja je s jednom Britankom, prateći stanje iz obližnjega kafića, pljačkašima u Tokiju bila logistička potpora.

Kako piše beogradski dnevnik "Blic", uhićenje Snježane Panajotović izvedeno je na osnovi naredbe srbijanskoga suda, a na temelju zamolbe japanskih vlasti. Za dvoje uhićenih te za osumnjičenom Britankom i Radulovićem, koji je uhićen lani u Danskoj, nije bila raspisana međunarodna tjeralica.

Po pisanju lista, još nije jasno kako će dalje teći postupak kad je riječ o dvjema osobama uhićenima u Srbiji, članovima skupine koja se nazvala "Pink Panter", jer državna zajednica Srbije i Crne Gore ne može izručiti svoje državljane, pogotovo ne u slučaju kad su kažnjivo djelo počinili u inozemstvu. Japanske bi vlasti mogle prepustiti gonjenje srbijanskome sudu, ali bi istraga morala obuhvatiti i osumnjičenu britansku državljanku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙