FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HID-u o hodočašću u Izrael u svibnju ove godine

ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Projekcijom filma "S puta po Izraelu"grafičara i dizajnera Krešimira Zimonića, večeras je uHrvatsko-izraelskom društvu (HID) u Zagrebu predstavljeno hodočašće uIzrael iz svibnja ove godine.
ZAGREB, 15. lipnja 2005. (Hina) - Projekcijom filma "S puta po Izraelu" grafičara i dizajnera Krešimira Zimonića, večeras je u Hrvatsko-izraelskom društvu (HID) u Zagrebu predstavljeno hodočašće u Izrael iz svibnja ove godine.

U uvodnoj riječi je predsjednik HID-a Mihael Montiljo podsjetio da je jedna od aktivnosti toga društva, koje obilježava desetljeće djelovanja, organiziranje hodočašća. Rekao je da je u dosadašnjih osam hodočašća HID-a sudjelovalo više od tisuću ljudi.

Sva su hodočašća, istaknuo je Montiljo, obilježena duhom međureligijske suradnje, a osmo, na kojemu je u Izraelu od 12. do 20. svibnja ove godine boravilo 53 hodočasnika, bilo je posvećeno uspomeni na promotora međureligijske suradnje u svijetu, velikoga papu Ivana Pavla II.

Za boravka u Izraelu hodočasnici su posjetili značajna mjesta vezana uz Stari i Novi zavjet i druge zanimljivosti. Također je, podsjetio je Montiljo, održana i zajednička monoteistička molitva za Židove, kršćane i muslimane.

U gradu Tiberijasu u središtu Galileje priređen je međureligijski susret na kojemu su s hodočasnicima bili glavni rabin Tiberijasa Rafael Kohen, direktor Međureligijskoga i interkulturalnog centra u Sarajevu fra Marko Oršolić i predsjednik Hrvatsko-izraelskog društva Mihael Montiljo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙