FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koručula organizirala priredbu u čast Marka Pola

KORČULA, 24. svibnja 2005. (Hina) - Korčulanska Turistička zajednicazapočela je danas ovogodišnje bogate kulturno - zabavne priredbe kojeće se kroz ovogodišnju turističku sezonu gotovo svaki tjedanorganizirati uz ime svog najpoznatijeg pretka, svjetskog putnika,moreplovca i istraživača Dalekog istoga Marka Pola.
KORČULA, 24. svibnja 2005. (Hina) - Korčulanska Turistička zajednica započela je danas ovogodišnje bogate kulturno - zabavne priredbe koje će se kroz ovogodišnju turističku sezonu gotovo svaki tjedan organizirati uz ime svog najpoznatijeg pretka, svjetskog putnika, moreplovca i istraživača Dalekog istoga Marka Pola.

Tradicionalna priredba započela je kasno poslijepodne povratkom Marka Pola ( glumio ga Aljoša Milat ) kojega su na rivi dočekali njegovi Korčulani. Šetnjom do kopnenih gradskih vrata Marko je odjeven u srednjovjekovnu nošnju pozdravljao građane i turiste. Zatim ga je na ulazu u stari grad ispod kule Revelin dočekao Knez ( gradonačelnik Mirko Duhović ) s poglavarima, koji mu je uputio riječi dobrodošlice.

Marko Polo je zatim šetnjom kroz glavnu gradsku ulicu pored katedrale Svetoga Marka dospio u svoju rodnu kuću, gdje je uz piće i suhe smokve s terase njegove kuće pričao o čudima svijeta koje je na putovanjima vidio.

Dobrodošlicu Marku Polu organizirao je i Tonći Gatti koji je u crkvi Svetog Petra ( pored Markove kuće ) otvorio izložbu brodova i figura, koje je suvenirskim načinom izradio od drva i kamena.

Ulicama i trgovima stare Korčule pjevale su i svirale korčulanske klape kao i dvije djevojke iz Korčulanske glazbene škole svirajući na flauti. S posebnim zadovoljstvom pozdravljen je nastup Dubrovačkog kvinteta Placarius koji je održao koncert srednjovjekovne i renesansne glazbe.

Večeras je ugašena javna rasvjeta a srednjovjekovni grad je osvijetljen bakljama, kao i ugostiteljske radnje čiji su djelatnici bili odjeveni u odjela iz vremena Marka Pola.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙