FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ZV-u zatvoreni Integrafika i Modernpak

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večerassu nakon četiri dana sajmovanja zatvoreni međunarodni sajmoviIntergrafika i Modernpak, na kojima je najnovije proizvode, dostignućai trendove iz grafičke, ambalažne i industrije papira predstavilo 300domaćih i stranih izlagača iz 21 zemlje.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Na Zagrebačkom velesajmu (ZV) večeras su nakon četiri dana sajmovanja zatvoreni međunarodni sajmovi Intergrafika i Modernpak, na kojima je najnovije proizvode, dostignuća i trendove iz grafičke, ambalažne i industrije papira predstavilo 300 domaćih i stranih izlagača iz 21 zemlje.

Te dvije tradicionalne sajamske priredbe, koje su ove godine na prijedlog struke prvi put održane u istom terminu, posjetilo je oko pet tisuća posjetitelja, od kojih su većina bila poslovni ljudi, doznaje se od voditeljice Odnosa s javnošću ZV-a Lorete Krajcer.

Dodala je da su takvom posjetom posebno zadovoljni izlagači, kao i da ZV stoga planira da te dvije priredbe od iduće godine dobiju još više specijalizirani, poslovni karakter.

U sklopu 18. međunarodnog sajma grafičke industrije i industrije papira - Integrafika osim grafičara i hrvatskih nakladničkih kuća predstavile su se i tvrtke koje se bave poduzetništvom u toj gospodarskoj grani.

Sajam Modernpak - 22. međunarodni sajma ambalaže i tehnologije pakiranja obuhvatio je pak materijale i strojeve za pakiranje, samu ambalažu, sredstva za distribuciju, te druge proizvode važne za pakiranje i plasman proizvoda.

Grafička i industrija papira u Hrvatskoj zapošljavaju oko 17 tisuća ljudi te sudjeluju sa 7,5 posto u ukupnoj industrijskoj proizvodnji. Ocjenjuje se da ta industrija ima još prostora za rast, i viši od 1,5 posto, koliko se bilježi zadnjih nekoliko godina, no za to je nužno uvođenje novih tehnologija koje će dovesti do povećanja kapaciteta i konkurentnosti.

Sajmove je pratio i stručni program, među kojima međunarodna konferencija o tehnološkim dosezima u grafičkoj i ambalažnoj industriji te tradicionalni susret hrvatskih nakladnika, izdavača i grafičara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙