FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen "Festival hrvatske glazbe u Beču"

BEČ, 12. lipnja 2005. (Hina) - Koncertom Hrvatskog baroknog ansambla udvorani Salvator, u Beču je u nedjelju završila kulturna manifestacija"Festival hrvatske glazbe u Beču", tijekom koje je od 1. lipnjaizvedeno 13 glazbenih priredbi, od klasične, preko folklorne glazbe,do jazza.
BEČ, 12. lipnja 2005. (Hina) - Koncertom Hrvatskog baroknog ansambla u dvorani Salvator, u Beču je u nedjelju završila kulturna manifestacija "Festival hrvatske glazbe u Beču", tijekom koje je od 1. lipnja izvedeno 13 glazbenih priredbi, od klasične, preko folklorne glazbe, do jazza.

Hrvatski barokni ansambl izveo je u nedjelju navečer u Beču, između ostalih, djela Vinka Jelića, Ivana Lukačića, Arcangela Corellia, Darija Castella, te Antonija Vivaldija. Bečka publika nagradila ga je dugotrajnim pljeskom.

Od 1. do 12. lipnja Beč je bio središte hrvatske glazbe i pozornosti glazbene scene. U sklopu Festivala nastupili su između ostalih Ansambl Cantuš, Zagrebački gitaristički kvartet, Gudački kvartet "Sebastian", Trio Pleyel, te je održano i nekoliko jazz koncerata u jazz klubu Porgy & Bess.

"Bila je to prva sustavna prezentacija hrvatske glazbe u Beču sa ciljem prikazati da imamo fantastičnu glazbenu kulturu koja je dio europske i kulturno vrlo relevantna i vrijedna", kazao je voditelj Muzičkog informacijskog centra pri Koncertnoj direkciji Zagreb Davor Merkaš, ocijenivši Festival prvim uspješnim pilot projektom na kojem treba dalje raditi.

Veleposlanik Hrvatske u Austriji Zoran Jašić izrazio je nadu da će Festival hrvatske glazbe pridonijeti daljnjem produbljavanju kulturnih veza između Hrvatske i Austrije - Zagreba i Beča. Ta kulturna manifestacija pobudila je veliku pozornost i pohvalu austrijskih medija. Održana je u organizaciji Udruge za promicanje hrvatske glazbe u Beču, osnovane godine 1999., Muzičkog informacijskog centra pri Koncertnoj direkciji Zagreb u suradnji s Veleposlanstvom RH u Austriji, te austrijskim institucijama Kulturkontakt Austrija i Wien-kultur.

Koncerti su održani u svečanoj dvorani austrijskog parlamenta, Svečanoj dvorani Muzeja Albertina, zatim Schoenberg centru, palači Lobkowitz, Beethovenovoj dvorani, dvorani Salvator, jazz klubu Porgy & Bess i Gradišćanskom hrvatskom centru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙