FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Strah Zagreba od "balkanskog paketa"

BEOGRAD,15. lipnja(Hina) - Više od odgode pregovora Hrvatske sEuropskom unijom zbog "slučaja Gotovina" domaće analitičare brinepitanje da li se Hrvatsku "prebacuje u čekaonicu" u kojoj bi trebalasačekati one koji zaostaju na putu ka Europi, piše beogradska"Politika" od srijede u tekstu pod naslovom "Strah Zagreba od'balkanskog paketa'".
BEOGRAD,15. lipnja(Hina) - Više od odgode pregovora Hrvatske s Europskom unijom zbog "slučaja Gotovina" domaće analitičare brine pitanje da li se Hrvatsku "prebacuje u čekaonicu" u kojoj bi trebala sačekati one koji zaostaju na putu ka Europi, piše beogradska "Politika" od srijede u tekstu pod naslovom "Strah Zagreba od 'balkanskog paketa'".

"Ovakva mogućnost u hrvatskim političkim krugovima izaziva efekte prave 'noćne more', jer u takvom slučaju, između ostalog, nikako više ne bi mogli objasniti zašto su uopće ratovali prošlih godina, što je unakazilo zemlju - materijalno i duhovno", piše list.

List navodi još jednu mogućnost od koje strahuju u Hrvatskoj: dođe li do uhićenja i izručenja haaškog optuženika Ratka Mladića, Srbija i Crna Gora dobit će "snažnu međunarodnu potporu međunarodne zajednice", te "nije nerealna ideja da balkanske države u EU uđu zajedno, što bi značilo da Hrvatska treba pričekati svoje istočne susjede". "Kako god da se okrene, u Hrvatskoj sve više vjeruju da im europska sudbina - zavisi od drugih", zaključuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙