FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Sarajevu otvoreni "Dani hrvatske kulture"

SARAJEVO,13. lipnja(Hina) - Otvaranjem izložbe slika i fotografija"Mediteran kakav je nekada bio" u Sarajevu je u ponedjeljak počelamanifestacija Dani hrvatske kulture koju već tradicionalno u lipnjuorganizira hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini.
SARAJEVO,13. lipnja(Hina) - Otvaranjem izložbe slika i fotografija "Mediteran kakav je nekada bio" u Sarajevu je u ponedjeljak počela manifestacija Dani hrvatske kulture koju već tradicionalno u lipnju organizira hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini.

U sarajevskom Brusa-bezistanu, jedinstvenoj građevini iz osmanskoga perioda pretvorenoj u muzejski i galerijski prostor posebnoga šarma, izložbu slika i fotografija koja promovira i Hrvatsku kao turističku zemlju otvorio je hrvatski veleposlanik u BiH Josip Vrbošić.

On je istaknuo kako je povezivanje dviju zemalja kroz predstavljanje kulturnih vrijednosti trajni cilj na kojemu se ove godine radi još ambicioznije nego prethodnih.

Ovogodišnji dani hrvatske kulture, kazao je Vrbošić, bit će promovirani i u mnogim manjim mjestima u unutrašnjosti BiH što je još jedan dokaz želje za građenjem što dubljih i čvršćih spona.

Tijekom prigodnog glazbenoga programa publika u kojoj je bilo mnogo uglednih osoba iz javnog i političkog života, mogla je uživati i u kratkom nastupu Krunoslava Cigoja koji je istodobno kao hrvatski kulturni ataše u BiH i u ulozi domaćina ovogodišnjih dana kulture.

Do 20. lipnja u okviru ove manifestacije u Sarajevu će biti upriličena i izložba hrvatskog slikara Antona Cetine, nastupit će Zagrebačko kazalište lutaka, Hrvatsko narodno kazalište iz Osijeka te balet HNK Zagreb a bit će priređeno i nekoliko koncerata.

Središnjim događajem organizatori smatraju predstavljanje više od 200 naslova "Školske knjige" iz Zagreba koje je najavljeno za 17. lipnja, kada će u Sarajevu gostovati i bard hrvatskoga pjesništva Dragutin Tadijanović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙