FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Stenogrami o podjeli Bosne i Hercegovine"

ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Dvosveščanu knjigu "Stenogrami opodjeli Bosne i Hercegovine", tiskanu na više od tisuću stranica,predstavili su večeras na Drugome zagrebačkom sajmu knjiga u Zagrebupriređivači - novinar Predrag Lucić, povjesničar Ivo Banac isarajevski publicist Ivan Lovrenović.
ZAGREB, 28. svibnja 2005. (Hina) - Dvosveščanu knjigu "Stenogrami o podjeli Bosne i Hercegovine", tiskanu na više od tisuću stranica, predstavili su večeras na Drugome zagrebačkom sajmu knjiga u Zagrebu priređivači - novinar Predrag Lucić, povjesničar Ivo Banac i sarajevski publicist Ivan Lovrenović.

Knjiga sadržava 36 stenograma razgovora Franje Tuđmana i njegovih suradnika o podjeli Bosne i Hercegovine, rekao je povjesničar Ivo Banac, objasnivši kako 35 izravno govori o podjeli BiH, a zadnji o haškoj problematici.

Banac je ocijenio da se "u knjizi iščitava cijeli niz problema koji nas opterećuju i koji će nas još dugo opterećivati". U njima je "kontinuirano traženje podjele BiH", ustvrdio je, dodajući kako je o knjizi stenograma u tjedniku "Hrvatsko slovo" pisao sudac Ustavnoga suda Milan Vuković.

"Tu se govori o logorima i o prisutnosti hrvatske vojske u BiH," dodao je Banac.

Lovrenović je ustvrdio kako je "današnje društveno, socijalno i gospodarsko stanje u BiH izravna posljedica politike Franje Tuđmana. Drvar, Glamoč i Grahovo bukvalno umiru, a stanovništvo se sprema na odlazak," dodao je.

Knjigu su objavili splitski nakladnik Kultura i rasvjeta (izdavač tjednika Feral Tribunea) i Civitas iz Sarajeva, a pogovor knjizi napisao je Ivan Lovrenović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙