FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani hrvatske kulture u BiH od 13. do 20. lipnja

SARAJEVO,10. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatsko veleposlanstvo u Bosni iHercegovini i ove će godine organizirati manifestaciju "Dani hrvatskekulture" koja će, osim u Sarajevu, biti upriličena i u manjim mjestimau unutrašnjosti BiH.
SARAJEVO,10. lipnja 2005.(Hina) - Hrvatsko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini i ove će godine organizirati manifestaciju "Dani hrvatske kulture" koja će, osim u Sarajevu, biti upriličena i u manjim mjestima u unutrašnjosti BiH.

Ataše za kulturu pri hrvatskom veleposlanstvu u Sarajevu Krunoslav Cigoj najavio je u petak niz nastupa istaknutih hrvatskih umjetnika koji će u BiH gostovati u razdoblju od 13. do 21. lipnja.

Ovogodišnji "Dani hrvatske kulture u BiH" bit će otvoreni izložbom slika i fotografija skupine umjetnika o Mediteranu kakav je nekad bio, slijedit će potom izložba hrvatskog slikara Antona Cetina a onda i nastupi Zagrebačkog kazališta lutaka s predstavom "Neva - Nevičica" te Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka čiji će ansambl pred sarajevskom publikom izvesti "Desdemonu".

Na pozornici sarajevskog Narodnog pozorišta balet HNK iz Zagreba izvest će predstavu "Tramvaj zvan čežnja" Mladena Tarbuka.

Planirani su koncertni nastupi ansambla Canticum iz Zagreba, Zagrebačkog kvarteta saksofona te Gudačkog kvarteta "Rucner".

Središnjim događajem ovogodišnjih dana hrvatske kulture u BiH, po rječima Cigoja, valja smatrati predstavljanje više od 200 izdanja "Školske knjige" iz Zagreba te gostovanje najvećeg živućeg hrvatskog pjesnika Dragutina Tadijanovića čiji je dolazak u Sarajevo najavljen za 17. lipnja.

Cigoj je istaknuo kako će većina ovih događaja biti ponovljena i za publiku u Jajcu, Vitezu, Kraljevoj Sutjesci, Banja Luci i Mostaru jer je jedan od temeljih ciljeva "Dana hrvatske kulture" probuditi kulturni život i izvan glavnog grada BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙