FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Podrška izručenjima haških optuženika prvi puta veća od osporavanja

BEOGRAD, 13. lipnja 2005.(Hina) - Po prvi puta, podrška građana Srbijeizručenjima haških optuženika veća je od negativnog stava o njihovojpredaji Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu (ICTY), pokazujenajnovije istraživanje javnog mnijenja agencije "Marten BoardInternational".
BEOGRAD, 13. lipnja 2005.(Hina) - Po prvi puta, podrška građana Srbije izručenjima haških optuženika veća je od negativnog stava o njihovoj predaji Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu (ICTY), pokazuje najnovije istraživanje javnog mnijenja agencije "Marten Board International".

Prema tom istraživanju, obavljenom na reprezentativnom uzorku od 1300 punoljetnih građana Srbije, izručenja haških optuženika podržava 37,6 posto ispitanih - od toga potpuno 17,5 i uglavnom 20,1 posto - dok je 16,2 posto ravnodušno.

Kategorično protiv izručenja je 19,8 posto ispitanih, a 15,5 posto uglavnom ne podržava takvu vrstu suradnje s Haškim sudom.

Osam posto ispitanih nema mišljenje o tome, a 3,5 posto nije željelo odgovoriti.

U odnosu na istraživanje u siječnju, za tri posto je smanjen broj onih koji su protiv izručenja (tad 23 posto), što prema političkom analitičaru "Marten Board International" Dejanu Vuku Stankoviću pokazuje da je "evoluirala svijest o neophodnosti suradnje" s Haškim sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙