FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ana Trišić-Babić privremeno na čelu MVP BiH

SARAJEVO,10. lipnja 2005. (Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosnei Hercegovine Adnan Terzić imenovao je Anu Trišić-Babić za vršiteljadužnosti ministra vanjskih poslova BiH, prenose u petak sarajevskilistovi.
SARAJEVO,10. lipnja 2005. (Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić imenovao je Anu Trišić-Babić za vršitelja dužnosti ministra vanjskih poslova BiH, prenose u petak sarajevski listovi.

Trišić-Babić do sada se nalazila na dužnosti pomoćnika ministra vanjskih poslova zaduženog za bilateralu. Ona je član Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika koja nije članica vladajuće koalicije u BiH.

Rješenje o imenovanju Ane Trišić-Babić u četvrtak je proslijeđeno Ministarstvu vanjskih poslova nakon što su o tome razgovarali Terzić i Dodik, prenosi "Dnevni avaz".

Trišić-Babić trebala bi obnašati dužnost šefa diplomacije do imenovanja novog ministra što će ovisiti o pregovorima između stranaka-članica vladajuće koalicije.

Na te razgovore Terzića je svojim zaključkom obvezao Zastupnički dom Parlamenta BiH nakon što je donesena odluka o razrješenju dosadašnjeg ministra vanjskih poslova Mladena Ivanića. Zatraženo je da konzultacije budu obavljene u roku od sedam dana.

Sam Ivanić, koji se nalazi u službenom posjetu Španjolskoj, najavio je kako neće poštovati Terzićevu odluku te da će se po povratku u zemlju u ponedjeljak pojaviti na svom radnom mjestu u Ministarstvu vanjskih poslova u Sarajevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙