FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Terzić prihvatio ostavku ministra vanjskih poslova Ivanića

SARAJEVO, 7. lipnja 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosnei Hercegovine Adnan Terzić okrivio je u utorak ministra vanjskihposlova te zemlje Mladena Ivanića za probleme oko imenovanja direktoradržavne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te je istodobno izjaviokako je odlučio prihvatiti njegovu ostavku, koju je Ivanić ponudioprije više od pola godine.
SARAJEVO, 7. lipnja 2005.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić okrivio je u utorak ministra vanjskih poslova te zemlje Mladena Ivanića za probleme oko imenovanja direktora državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) te je istodobno izjavio kako je odlučio prihvatiti njegovu ostavku, koju je Ivanić ponudio prije više od pola godine.

Na iznenadno sazvanoj konferenciji za novinstvo koja je uslijedila nakon što je Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown donio odluku o postavljenju Sredoja Novića za direktora SIPA-e, Terzić je kazao kako netko mora snositi odgovornost za činjenicu da Vijeće ministara nije uspjelo obaviti to imenovanje.

"Morao sam odustati od načela da vlasti BiH donose odluke, u ovom slučaju Vijeće ministara, a ne Visoki predstavnik ... Stjecajem okolnosti to se sada dogodilo i netko za to mora odgovarati", kazao je Terzić.

Pojasnio je kako je tijekom dana potpisao odluku o prihvaćanju ostavke što ju je Ivanić ponudio u prosincu 2004. godine zbog političkih nesuglasica koje nisu bile povezane s funkcioniranjem SIPA-e.

"On (Ivanić) me svojom opstrukcijom doveo u poziciju da tražim od Visokog predstavnika da za nas napravi taj posao", kazao je bosanskohercegovački premijer dodavši kako je ministar vanjskih poslova bio taj koji je generirao krizu u Vijeću ministara za proteklih pola godine.

Terzić je podsjetio kako je unutar Vijeća ministara, a na temelju odluke vladajućih političkih stranaka, ranije postignut dogovor da na čelu SIPA-e bude Hrvat, no Ivanić je to svojim ponašanjem onemogućio inzistirajući na izboru Sredoja Novića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙