FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tezić: Što prije osigurati plovnost na Savi

SARAJEVO/BRČKO,2. lipnja(Hina) - Rijeka Sava neprocjenjivi je resurs zasve zemlje regije kroz koji prolazi, a njena budućnost ovisi ozajedničkim političkim aktivnostima koje trebaju osigurati plovnostcijelim njenim tokom, izjavio je u četvrtak u Brčkom predsjedateljVijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić otvarajući dvodnevnuII međunarodnu konferenciju Interreg III "Hidro koridor rijeke Save",koja se realizira u okviru Pakta o stabilnosti.
SARAJEVO/BRČKO,2. lipnja(Hina) - Rijeka Sava neprocjenjivi je resurs za sve zemlje regije kroz koji prolazi, a njena budućnost ovisi o zajedničkim političkim aktivnostima koje trebaju osigurati plovnost cijelim njenim tokom, izjavio je u četvrtak u Brčkom predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić otvarajući dvodnevnu II međunarodnu konferenciju Interreg III "Hidro koridor rijeke Save", koja se realizira u okviru Pakta o stabilnosti.

Na ovom skupu sudjeluju predstavnici Slovenije, Hrvatske, BiH te Srbije i Crne Gore ,a njegov je cilj provedba Okvirnog sporazuma o rijeci Savi što su ga i potpisale ove četiri države.

Bosanskohercegovački premijer Terzić je istaknuo kako je potpisivanje ovog sporazuma predstavljalo tek prvi korak u naporima za uspostavu integriranog prekograničnog upravljanja i zaštite Save, a da sada slijede podjednako važne zadaće kakva je uspostava plovnosti na ovoj rijeci.

"Time se osigurava opstojnost i gospodarski prosperitet ovog dijela regije ali i pojačani razvitak svake zemlje pojedinačno", kazao je Terzić.

Da bi se taj cilj ostvario, po Terzićevim rječima, bit će potrebno pojačati napore na uklanjanju mina, rehabilitirati i zaštititi eko-sustav, a posebice osigurati integrirano upravljanje kvalitetom voda te uspostaviti i provoditi program koordinirane zaštite od svih elementarnih nepogoda.

Slobodna plovidba Savom, bez obzira na državne granice jedan je od ključnih preduvjeta da se njezin sliv uvrsti u europski Sporazum o riječnim plovnim putevima, podsjetio je Terzić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙